DUTCH invasiON in Houston

in de Mesdagzaal van 30 juni t/m 22 juli 2012

hague.invasion.jpg

In december 2011 hebben 2 tentoonstellingen plaats gevonden in Houston, Texas, genaamd Dutch InvasiON. Deze tentoonstellingen waren een initiatief van Maria Smits. Ze stelde de tentoonstelling samen met Jetteke Bolten-Rempt .

In het kader van dit project is een catalogus gedrukt, ‘artist talks’ georganiseerd, een lezing op de University of Houston gegeven, 2 goed bezochte openingen en diverse ontmoetingen met en atelierbezoeken aan Amerikaanse kunstenaars. Verschillende galeries hebben zich verbonden en er is over geschreven door de Houston Press en Robert Boyd.

http://thegreatgodpanisdead.blogspot.com/2011/12/weight-of-630-years-of-tradition.html

De kunstenaars en curatoren hebben studiereizen gemaakt naar Marfa (Donald Judd & Chinati Foundation), Terlingua (West Texas), en Louisiana. Zij zijn zeer geïnspireerd geraakt door deze reizen én door de hartverwarmende en prikkelende ontvangst van de tentoonstellingen in Houston.

Het Nederlandse publiek kan nu meegenieten van deze ervaringen. In de Mesdagzaal in Pulchri Studio wordt een reprise gemaakt. Hier zal een deel van het in Houston getoonde werk te zien zijn, maar ook nieuw werk wat geïnspireerd is door de Amerikaanse ervaringen. U kunt komende zomer verwachten: schilderijen, foto’s, objecten, installaties en films.

Opening zaterdag 30 juni 2012, 17 uur door Jetteke Bolten-Rempt, curator

de deelnemende kunstenaars zijn:

Hans de Bruijn http://www.hansdebruijn.com

Jessica Muller http://www.jessicamuller.nl

Christine Bittremieux http://www.bittremieux.nl

Anna Bolten http://www.annabolten.com

Demiak http://www.demiak.nl

https://www.facebook.com/pages/DUTCH-invasiON/280168575347289?ref=ts

contactpersoon: Jessica Muller, 06-26264646